Argan in arganovo olje v kozmetiki

Nazaj na HairBlog
Arganovo olje je že dolgo prisotno v kozmetiki

Argan in arganovo olje v kozmetiki

Argan in arganovo olje sta že dolgo prisotna v prehrani in kozmetiki

Argan raste v jugovzhodnem delu Maroka in je prilagojen na težke klimatske razmere ob vznožju gorovja Atlas. Domačini poznajo koristi te rastline in jo že stoletja uporabljajo v najrazličnejše namene.  Arganovo olje se je uporabljalo predvsem v kulinariki in so ga nekoč poskušali razširiti po Sredozemlju kot alternativo oljčnemu olju. Domačinke argan in arganovo olje uporabljajo med nosečnostjo za preprečevanje strij.

Argan - železno drevo, arganovo olje za kozmetiko
Argan - železno drevo, arganovo olje za kozmetiko

Arganovo olje pridobivajo iz zrelih sadežev argana, ki jih obirajo v juniju in juliju. Plodove nato pustijo na soncu, da se čim bolj posušijo. Lupino  nato zdrobijo in jedrca hladno stisnejo, da dobijo čim bolj kakovostno olje. Lupinice se uporabljajo kot gorivo.

Plodovi argana iz katerih se pridobiva olje za kozmetiko
Plodovi argana iz katerih se pridobiva olje za kozmetiko

Argan je v zahodni kozmetiki prisoten več kot 25 let. Kdor ga uporablja, prisega na njegovo učinkovitost. V kozmetiki se pojavljajo vedno novi trendi, vendar jih veliko tudi hitro mine.  Da je argan že tako dolgo prisoten v kozmetični industiji, potrjuje njegovo vrednost in učinkovitost.

Argan se kot naravna učinkovina dodaja v najrazličnejše kozemtične preparate: kreme za obraz, losjone za telo, v nego za suho kožo, šampone in balzame ter ostale izdelke za lase, ki so namenjeni vlaženju in zaščiti las. Argan in arganovo olje imata namreč tudi zdravilne učinke in ju uporabljajo pri lajšanju in zdravljenju ekcemov in psoriaze.

Arganovo olje je že dolgo prisotno v kozmetiki
Arganovo olje je že dolgo prisotno v kozmetiki

Argan vsebuje vitamnie B6, B12 in E vitamin, ki so izjemno učinkoviti v izdelkih za kožo in lase.

Kolekcija lasne nege z arganom in arganovim oljem Claude Bell

Kolekcija za lase z arganom francoskega inštituta Claude Bell je namenjena prav vzdrževanju zdravih in lepih las. Odlikuje se po tem, da pomaga zadrževati vlago v laseh, ko so ti izpostavljeni škodljivim zunanjim vplivom. Izkaže se predvsem poleti, ko so lasje izpostaljemi močnemu soncu, soli in kloru. Lasje zaradi tega postajajo vedno bolj suhi, krhki, izgubljajo sijoč videz in barvo. Argan prodre v globino lasu, kjer ga hrani in vlaži. Hkrati naredi oblogo na lasu, da ga zaščiti pred zunanjimi vplivi in zadrži vlažnost v notranjosti.

Kolekcijo z arganom inštituta Claude Bell sestavljajo šampon, balzam in maska. Priporočljivo je, da se šampon in balzam uporabljata 2x do 3x na teden in ne več kot to. Velika 500ml embalaža  z masko vam bo zelo dolgo trajala. Priporočjivo je, da se je ne uporablja več kot 1x na teden, da se podkrepi delovanje šampona in balzama z arganom. Po umivanju las in o maski, priporočamo da lase vedno izperete z mlačno vodo in sušite na srednji temperaturi. Tako lasje ohranjajo svojo strukturo, povrhnjica ne napoka in lahko ščiti notarnjost lasu. Lasje tako tudi obdržijo svoj izgled in so dlje gladki, sijoči in zdravi.

Popolna kolekcija za negovane lase sestavlja šampon, balzam in nepogrešljiva maska.

Komplet z arganom vsebuje šampon in balzam.

Delite prispevek

Nazaj na HairBlog
Artikel je bil dodan v vašo košarico:

preloader