Vsak človek si želi imeti zdrave in sijoče lase, predvsem ženske pa dajejo veliko tudi na dolžino las. Marsikatera ženska se odloči za lasne podaljške, ki pa lahko lase zelo poškodujejo. Nekoliko boljša rešitev so snemljivi lasni vložki, tako imenovani clip on podaljški. Vsi pa vemo, da od nas to zahteva kar nekaj denarja in da rezultat ni nujno pozitiven, zato je dobro upoštevati naslednje nasvete, ki so bistveno cenejši in prijaznejši do vaših las. Dejstvo pa je, da lasje ne zrastejo čez noč, ampak je pot do tega dolga in v veliko primerih tudi neuspešna, zato so tukaj predstavljeni nasveti za hitrejšo rast las, ki so naravni in učinkoviti:

1. Masiranje lasišča glave

Ena od pomembnejših stvari je masiranje lasišča, saj se zdravje las začne ravno pri lasišču glave. Priporočljivo je, da vsakodnevno nekaj minut namenimo masiranju lasišča, saj s tem stimuliramo rast las ter izboljšamo njihovo gostoto.

2. Obisk frizerja

Če si želite daljše lase, to ne pomeni, da svojega frizerja črtate iz seznama, saj je striženje konic pomemben dejavnik pri hitrejši rasti ras. Striženje je priporočljivo od 8 do 12 tednov. Seveda pa ne smemo pozabiti na uporabo primernega šampona, balzama in maske za lase. Tudi frizerji nam lahko pomagajo s koristnimi nasveti za hitrejšo rast las.

nasveti zahitrejšo rast las3. Česanje

Pri česanju je pomembno, da lase začnemo česati pri konicah, saj se tako izognemo morebitnemu vozlanju las. Uporabiti moramo kvalitetno krtačo, ki vsebuje naravna vlakna in dlake. Kvalitetna krtača ne poškoduje in ne lomi las.

4. Barvanje las

Če si barvamo lase, to prepustimo frizerju, saj so te barve manj škodljive kot barve iz trgovine. Lase poskušamo čim manj svetliti, saj s tem poškodujemo in lomimo lase. Če se odločimo za svetle lase je priporočljiva kratka frizura, ker pa si želimo dolge lase je bolje, da uporabimo temnejše barve.

5. Sušenje in oblikovanje las

Vsi vemo, da sušenje, kodranje in likanje las slabo vpliva na naše lase, saj jih s tem poškodujemo. Zato je pomembno, da zmerno uporabljamo toplotne pripomočke. Če si želimo daljše lase, je najbolje, da jih sploh ne uporabljamo. Ker pa nam po navadi čas ne dopušča, da se lasje posušijo naravno je pomembno, da uporabljamo pripomočke s keramično prevleko, ki minimalno poškodujejo lase. Pred katero koli toplotno obdelavo je potrebno uporabiti ustrezno zaščito.

6. Uporaba ustrezne elastike

Pogosto spenjanje las škodi našim lasem, saj povzroča izpadanje in lomljenje las. Namesto visokega čopa si lahko naredimo nižji in bolj razpuščen čop, ki manj uničuje lase. Priporočljivo pa je, da si čop ne delamo vedno na istem mestu, saj tako zmanjšamo poškodovanost las. Razlog  se skriva tudi v uporabi neprimerne elastike. Elastika ne sme biti pretesna in škodljiva, zato je najbolj primerna v obliki spirale, ki pa na laseh ne pušča sledov uporabe.

7. Pravilna prehrana

Pravilna prehrana ne deluje blagodejno samo na naše telo, temveč dobro vpliva tudi na videz las. Priporočljivo je zaužiti veliko beljakovin, železa, cinka, maščobnih kislin omega 3 ter vitamina B12. Uživajte dovolj polnomastnih rib, avokada, jajc, zelenolistnate zelenjave, oreščkov in stročnic.

To so nasveti za hitrejšo rast las, ki bodo vaše lase naredili dolge, sijoče, predvsem pa zdrave in nepoškodovane.

Priporočamo se k branju tudi ostalih člankov, ki so objavljeni na naši spletni strani.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja