Le kdo si ne želi imeti lepih, zdravih, sijočih in gostih las? Tako ženske kot tudi moški imamo radi zdrave in močne lase. Nobeden si ne želi imeti poškodovanih lase, kaj šele, da mu začnejo lasje izpadati in posledično povzročati plešo. Človek ima v povprečju na glavi od 100 do 130 tisoč las. Normalno je, da nam izpade od 100 do 150 las dnevno. Seveda pa na rast in izpadanje las vpliva veliko dejavnikov, med katerimi je tudi genetika, na katero pa žal ne moremo vplivati. Pomembni pa so tudi stres, prehrana in avtoimune bolezni. Z nekaterimi recepti vam lahko odgovorimo na vprašanje kako pospešiti rast las, kar se da naravno in učinkovito.

UŽIVANJE PROSENE KAŠE
Prosena kaša ima ogromno koristnih snovi za naše telo, posledično pa dobro vpliva tudi na lase, zato se imenuje tudi zlata kaša. Ima zelo dober učinek na rast las. Niso pa samo lasje tisti, ki bodo videti bolje, pač pa tudi nohti, obrvi, trepalnice ter ostale dlake. Priporočljivo uživanje kaše je štirikrat na teden.

Kako pospešiti rast las

MASKA S KOKOSOVIM OLJEM
Kokosovo olje zagotavlja lasišču dovolj maščobe, vendar ne masti lasišča. Tako je naša frizura videti še vedno urejena. Olje je potrebno segreti, vendar ne preveč. Med nanosom na lase mora biti primerno toplo. Po nanosu je potrebno lasišče dobro zmasirati in lase zaviti v brisačo za nekaj ur. Ker pa nam po navadi čas ne dopušča je najbolje masko pustiti delovati čez noč. Po končanem postopku si lase dobro umijte. Olje dobro zaščiti lasišče, lasem daje elastičnost, zmanjša lomljenje las in pospeši rast las. Masko je priporočljivo ponavljati od dvakrat do štirikrat na teden.

POPAREK IZ KOPRIV
Koprive so že same po sebi zdravilne, zato tudi pomagajo pri hitrejši rasti las. Poparek se pripravi v dveh litrih vode. V vrelo vodo se vržejo koprive s koreninicami, ki vrejo 15 minut. Po končanem kuhanju odstranite koprive in počakate, da se ohladi. Po pranju las, si mlačni poparek polijte čez lase in jih ne spirajte več. Rezultati so vidni že po mesecu in pol redne uporabe.

PRIPRAVEK IZ ČEBULE
Čebula je bogata z žveplom, ki ima pri rasti ras pomembno vlogo. Sok čebule je odlična preventiva pred izgubo las, pomaga pri prekrvavitvi lasišča in zgostitvi las, preprečuje pa tudi sivenje. Pripravek vsebuje dve čebule, ki jih s paličnim mešalnikom zmešamo v gladko kašo, kateri dodamo žlico medu. Kašo nanesemo na lasišče in pustimi delovati od pol do ene ure. Na koncu speremo z vodo in šamponom. Pripravek se lahko uporablja ob vsakem pranju las ali pa samo kot preventivno tu in tam.

MSM-MINERAL LEPOTE
Kako pospešiti rast las pa se skriva tudi v MSM, tako imenovanem mineralu lepote. MSM je oblika naravnega organskega žvepla, ki nastaja pri rasti alg v oceanih. Ker pa ga v naravni obliki zaužijemo premalo, ga dodajamo kot prehransko dopolnilo. Dobro vpliva na zdravje kože in las. Najbolje je, da ga zaužijemo v kombinaciji z vitaminom C. Uživanje je priporočljivo zjutraj na tešče. Rezultati na koži, nohtih in laseh so vidni že v zelo kratkem času.

Upamo, da smo vam z našimi nasveti pomagali odgovoriti na vprašanje kako pospešiti rast las.

Priporočamo se k branju tudi ostalih člankov, ki so objavljeni na naši spletni strani.

Komentiraj prispevek

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja